miércoles, 16 de diciembre de 2015

TORRÓ


El torró és un dolç, normalment elaborat d’atmetlla, mel i ou I cuit tradicionalment en forma rectangular. Actualment és un dolç típic per Nadal però originariàment els rics ho menjaven de postres per celebrar ocasions especials.


Resultat d'imatges de torró de xixona


Antigament la mel i l’atmetlla van ser utilitzats a Al-Àndalus per la fabricació de dolços i a dia de avui (sobretot al sud d’ Espanya) encara es conserven postres d’aquestes característiques com el massapà. Per aquest motiu i un tractat trobat del segle XI (on parla d’un postre) es creu que el torró s’origina a la península aràbica i va arribar a les costes del Mediterrani (Itàlia, Espanya). La versió espanyola d’aquest torró va néixer a la província d’Alacant entre el segle XIV i  XV. El 1582 un document del poble Alacant diu que cada any (Nadal) es pagava una part del sou amb regals i un tros de torró. Els torrons que més es mengen són el de xixona i el de massapà.

Marc Pedragosa

No hay comentarios:

Publicar un comentario