miércoles, 16 de diciembre de 2015

SANT INNOCENTS
El 28 de desembre, el dia de sant innocents es recorda la “Massacre dels Innocents” (el dia que el rei Herodes va ordenar la mort de tots el nens de menys de dos anys (de Judea) per poder desfer-se de Jesucrist), fent bromes a familiars i amics. Es celebrat a Espanya i a diversos països hispanoamericans.
Els origens de la celebració són els següents: per una banda prové d’una festa pagana relacionada amb les saturnianes (festes organitzades pels romans dedicades al déu Saturn), durant aquests dies els esclaus tenien més llibertat i això els permetia gastar-se bromes de diversos tipus. D’una altra banda prové del cristianisme, és la història que la Bíblia explica els patiments i la mort de persones innocents (massacre del rei Herodes).
La llufa és una silueta de paper retallada en forma de persona enganxada a l’esquena de la gent que passeja pel carrer amb l’objectiu que aquesta persona sigui la riota de la gent. La relació entre la llufa i la massacre dels innocents és a partir de la burlada de Maria i Josep dirigida al Rei Herodes perquè no decapitesin a Jesucrist i les enganyifes de molts altres pares perquè els seus fills poguéssin sobreviure.

No hay comentarios:

Publicar un comentario