miércoles, 2 de diciembre de 2015

SANT ANDREU


Fou un diexeble de Joan el Baptista, va ser fill d'un pescador anomentat Jonàs, però vivia a Cafarnuaüm on treballava amb el seu germà Simó, conegut posteriorment com a Pere. En bategar aquest a Jesús, Andreu va decidir seguir a Jesucrist, sent el primer apòstol a ser cridat. 

Expliquen que l'ApòstolSant Maties fou enviat a predicar entre els canívals, que l'agafaren per menjar-se'l, i que sant Andreu va anar a alliberar-lo
A partir de finals de l'Edat Mitjana, a Andreu se'l reconeix per la creu en forma d'aspa que prendrà el seu nom: creu de Sant Andreu, crucifixió imaginada com a parella a la del seu germà, sant Pere; no obstant això, es basa en una tradició que no es recolza en cap font documental.
Caravaggio, malgrat això, el representa en una creu llatina, al contrari que Rubens, que sí que ho fa en la mateixa aspa.
Altres episodis de la seva passió (arrest, flagel·lació, crucifixió, descens de la creu...) també han estat representats, així com de la seva vocació en la qual se li representa amb xarxa de pescador, gairebé sempre amb el seu germà Pere.
(Mar)

No hay comentarios:

Publicar un comentario