martes, 8 de diciembre de 2015

6 de desembre

El 6 de desembre és l'aniversari de la Constitució Espanyola del 1978. És un dia festiu a tota Espanya en el que es recorda que el poble espanyol va aprobar, per gran majoria, l'actual Constitució Espanyola. La primera va ser la de Pepe Botella i la d'aquest any va ser la novena.
Aquesta Constitució proclama els drets fonamentals, les llibertats publiques, la divisió de poders...
El 6 de desembre, però, també és Sant Nicolau, patró dels infants. Antigament, era costum que els nens es disfressesin de bisbe i anessin per les cases demanant dolços i caramels a canvi de cantar una cançó popular "Virolet Sant Pere, virolet Sant Paul, la caputxa em queia, la caputxa em cau, per Sant Nicolau". La festa s'anomenava els Micolaus, degeneració de la paraula Nicolaus.
Sant Nicolau va morir el 6 de desembre  va ser venerat com a sant dins del catolicisme des de llavors, es van produir nombrosos miracles al voltant de la seva tomba.
La llegenda diu que un home es va arruïnar i va pensar, per a guanyar diners, dedicar les seves tres filles a la prostitució, ja que no podia casar-les amb ningú. Nicolau, prenent una bona quantitat de diners, els embolicà en un drap i, a la nit, els llençà dintre la casa de l'home. Va fer el mateix durant tres nits seguides, de manera que les filles podien tenir dot i casar-se sense haver de prostituir-se.
Nicolau, ja bisbe, va passar per una fonda. L'amo hagués sigut un mal home que hauria matat tres nens. Per això, Nicolau, era considerat protector dels nens.
(Núria Capdevila).

No hay comentarios:

Publicar un comentario