miércoles, 7 de octubre de 2015

Paula

Orígen del nom Paula

Paula és un nom femení d’orígen llatí (Paulus) i va aparèixer a l' època de l' imperi romà.  Paula és la variant femenina de Pablo, i a diferència de Pablo ha conservat la forma llatina original.  Paula vol dir la petita,derivat de la seva arrel "paulus" i és una variant de Paola. És un nom que en els darrers anys s' ha recuperat i s' ha establert amb una certa moda.
El seu significat literal  és " Aquella de petit tamany ".


Significat del nom Paula

Paula és una persona molt tímida, introvertida en si mateixa, que en alguna ocasió tracta d'ocultar la seva timidesa sota una màscara d'autoritarisme. És una treballadora nata encara que poc creativa.
Necessita estar envoltada dels seus i obtenir la seva  l'aprovació en les opcions que pren en la seva vida. És una persona que es deixa portar pels altres i no és gens ranconiosa, sinó que perdona amb facilitat a tot aquell que li fa una cosa dolenta.
En l'amor és una  persona que es guia més pels seus sentiments que per la lògica o per la raó. Això la portarà a tenir decepcions amoroses molt sovint.

Santoral de la Paula

Santa Paula vidua es celebra el 26 de gener.  Santa Paula Frassinetti verge es conmemora el 12 juny, Santa Paula de Roma es celebra el 17 de juliol  Santa Paula Isabel Cerioli el 30 juliol, Santa Paula verge i màrtir el 3 i 18 de juny, Santa Paula Gambara Costa el 24 de gener. El 9 de juliol és Santa Paulina, una variant del nom de Paula.


Santa Paula patrona de les vidues: “História”

Santa Paula vidua.
 Paula neix a Roma l'any 347 en una família d'alt llinatge,la família romana dels Gracos i Escipions, emparentada amb altres famílies del mateix  rang social, de molt jove va enviudar. Va estar casada, i va tenir quatre filles i un fill. Va portar una agitada vida social, interessant-se pels plaers mundans, fins a la sobtada mort del seu marit,quan ella tenía 33 anys d'edat i  amb el seu fill Eustaqui decideix seguir a Sant Jeroni fins a Palestina, a Terra Santa, per l' any 382,es converteix en el seu deixeble i serà Sant Jeroni qui expliqui la seva biografia. Junts funden nombrosos monestirs i hospicis per pelegrins a Betlem.
És la co-patrona de l' ordre de Sant Jeroni.
Va guardar un dol sever, que amb el temps es va convertir en model de les vídues cristianes. A instàncies de Santa Marcela, va trobar la sortida als seus patiments abandonant la vida material i lliurant-se al servei de Déu.



Imatges de Santa Paula patrona de les viudes:





D' altres informacions i variants del nom

Santa Paula n'apareixen moltes, tant religioses com màrtirs, sent noms molt populars en l'actualitat.
Els diminutius del nom són : Pau, Paulina.
La forma masculina del nom és : Pablo, Pol, Paolo i Paulo.
La variació en italià és Paola.
És un nom amb traducció a diferents idiomes.




No hay comentarios:

Publicar un comentario