martes, 13 de octubre de 2015

Marta



El nom Marta, prové de l’arameu ( una llengua emparentada amb l’hebreu), és el femeni de Mar que en arameu significa senyor, per tant Marta significa senyora. Segons la numerologia el número de la sort és el número 5.
Aquest nom el podem trobar a la Biblia al Nou Testament, Marta és la germana de Llàtzer i Maria Magdalena,i testimoni de la resurrecció de Jesucrist. La devoció per Santa Marta va iniciar-se a França durant les creuades (campanyes militars imposades pel Papa amb l’objectiu de restablir el control cristià sobre la Terra Santa) .

Relacionat amb Santa Marta hi ha una llegenda que en un bosc proper d’Avignon hi havia un drac que matava a les persones del poble. Cedint a les súpliques dels habitants d’aquell poble Santa Marta va decidir ajudar-los. Es va dirigir cap al bosc a veure el drac, quan el va trobar  el va mullar amb aigua beneïda i li va ensenyar una creu immediatament el drac es va tranquilitzar. Podem destacar que és la patrona de les mestresses de casa i la hostelaria. Hi ha certes  supersticions com que allunya els marits infidels i difícils ( per la llegenda del drac) i que sempre concedeix el que li demanes però sempre et treu alguna cosa.




No hay comentarios:

Publicar un comentario