martes, 6 de octubre de 2015

Anna


ANNA 

Etimologia del nom Anna : Aquest nom prové de l’hebreu, Hannah  que significa " compassió , plena de gràcia o bellesa  “.  






Història :La tradició  cristiana coneix a Santa Anna ,esposa de Joaquim, la mare de Maria i per tant l'àvia de Jesús de Natzaret.Segons el Protoevangeli de Jaume, que és un evangeli apòcrif, escrit probablement cap a l'any 150.
Anna i el seu marit no aconseguien tenir fills ,  desesperat Joaquim va anar al desert i declara a Déu que no menjarà ni beurà res fins que el senyor el visiti. Mentrestant, Anna suplicava al seyor per què li donguès un fill  les seves pregàries van ser escoltades i llavors un àngel es va aparèixer i els va promertre el naixement d'un fill , i així va ser . 


Anna és patrona de Blanes , Quebec, i patrona de les dones treballadores.

Festivitat : 26 de Juliol Festa major de Blanes , on hi ha el convent de santa Anna edificat l’any 1583 i l’any 1626 es reedificà i amplià





En 1876 Santa Anna es va convertir en la patrona del Quebec i aquest mateix any una basílica més gran va obrir les seves portes per ensenyar les relíquies de Santa Anna enviades pel mateix Papa des del Vaticà . Lamentablement aquesta església es va cremar el 1922 i va ser reemplaçada per l'Església de Santa Anna de Beaupré que veiem avui i  que data de 1926 .











No hay comentarios:

Publicar un comentario