martes, 6 de octubre de 2015

Maria del Mar

MARIA DEL MAR


"Estimada de Déu"/"Mar"
Maria és el nom de la mare de Jesús, els seus en el món occidental és molt comú per haver-ho portat de la Mare de Déu.
La nostra Senyora del Mar és la patrona dels pescadors i de tots els homes de mar. santa Maria del Mar és una de les patrones d'Alemanya, es diu d'una llegenda que uns mareiners alemanys van trobar a una verga al mar i la van acollir, i des de que la van pujar al vaixell els hi va portar sort. Ja que era una verge, li van posar María i del Mar, pel lloc on la van trobar. Venerada a Torroella de Montgrí . Una vegada, uns pescadors d'aquesta localitat es van veure sorpresos per un gran temporal lluny de la costa . Sense esperances de salvació , van sol·licitar l'ajuda de la verge.
El nom de Mar es  femení que procedeix de la nostra Senyora del Mar. El seu sant és el dia 15 d’agost.
En la mitologia grega la Mar estava personificada en Talasa , mare de Venus ( a El naixement de Venus , de Botticelli , veiem néixer a la deessa de les ones del mar ) . L'animal mític que simbolitza la mar, és el dofí . En la mitologia dels parsis es diu Mar a l' àngel dels astres , i també al Sol se li dóna el nom de Mar.
 


Certament la dona ha pres possessió de totes les belleses de la terra perquè li servissin de nom . No era pensable que deixés oblidada la mar , amb el seu enorme poder d'evocació . Dir Mar és pensar en fer-se a la mar i navegar per les seves immensitats . Ulls navegables , cor navegable . És apuntar-se a horitzons que es corben tocant el cel. Mar és reg, és aventura , és riquesa , és fascinació , és abisme , és immensitat. És un món pel qual podem simplement passar , o en el qual si som valents podem submergir-nos i gaudir de belleses inimaginables . Sempre és el mateix , però oferint a cada hora un nou tret de la seva inesgotable bellesa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario