martes, 2 de febrero de 2016

LA SETMANA DELS BARBUTS


LA SETMANA DELS BARBUTS


En la tradció catalana , la setmana dels barbuts és la que inclou els dies 15,16 i 17 de gener , corresponents als sants .Pau Ermità, Maur Abat i Antoni Abat .Aquests tres sants són representats amb tres llargues barbes .
És considera la setmana més freda de l'any , hi ha proves del 1948 de l'historiador Eduard Fontserè que ho proven. 

PAU L'ERMITÀ 


Va ser un anacoreta ( persona que viu en un lloc solitari, aïllat de la societat) i el primer dels eremites cristians .
Pau va marxar al desert de Tebes durant la persecució de Deci i Valerià any 250. Va viure a les muntanyes d'aquest desert , en una cova propera a una font i una palmera, amb les fulles es vestia i amb la fruita menjava .Va viure així durant 43 anys i llavors un corb va començar a portar-li un tros de pa cada dia . Va viure a la cova fins a la seva mort als 113 anys.





MAUR ABAT 


Va ser el primer i principal deixeble de Benet de Núrsia junt amb sant Plàcid de Subiaco, i abat d'un monestir de l'ordre. .

*Benet de Núrsia : patrici romà i cristià , fundador de monestir i autor de la regula ( codi de vida monàstica) . 




ANTONI ABAT 


Va ser un monjo cristià pioner de l'eremitisme .És considerat partó dels animals de peu rodó , per extensió de tots els animals domèstics , així com des traginers ( treballa transoprtant mercaderia ) .

La llegenda explica que era un amant dels animlas i quan en veia un de ferit el curava i cuidava .Així ho va fer amb un porquet ,que, per mosrar-li ell seu agraïment va decidir acompanyar-lo la resta de la seva vida , per aixó de'l anomena sant Antoni del porquet .






No hay comentarios:

Publicar un comentario