miércoles, 11 de noviembre de 2015

DOODLE ADOLPHE SAX

Si estaven vius a mitjans del segle XIX i tenien una oïda especial interès per la música,poden haver notat un buit en algun lloc entre les seccions de metall i de fusta. Adolphe Sax certament ho va fer, i ser alhora un músic talentós i l'home emprenedor que era, va començar retocs i es va esforçar per omplir el buit. El resultat va ser l'instrument icònic, en tons mel encara porta el seu nom: el saxofon.


El fill d'un fabricant d'instruments, Sax era molt creatiu i tenia un profund coneixement de bronze i fustes. Va començar jugant amb instruments fets per ell mateix, i després de reunir el cos d'un llautó i la mecànica d'un vent de fusta creat un híbrid que revolucionaria la música. El seu saxofon del mateix nom tenia un so molt propi, un terme mig meravellosament fumat entre els dos.


Els saxofons que es va popularitzar pels gustos de John Coltrane, Lisa Simpson, i Kenny G constitueixen només una fracció del seu impressionant cos de treball. Des del capritxós mirant trombó 7-campanar de la important i picada saxtuba, Sax mai es va cansar de l'exploració, l'experimentació i la creació de noves i algunes vegades instruments inusuals. Per ressaltar adequadament la seva inventiva no podríem fer un sol Doodle. Per això que vostè pot trobar 5 Doodles únics avui dia, cadascun celebrant un instrument diferent creat a mans de Mr. Sax. Hi ha una notable excepció, el que afectuosament anomenem El Googlehorn. Inspirat en el Sax canonada intricada emprat per alterar i manipular el so, això és l'intent Doodle Lydia Nichols a la moda com un instrument únic i peculiar com Adolphe Sax i Google.



No hay comentarios:

Publicar un comentario