miércoles, 18 de mayo de 2016

MONTSERRAT 2



Santa Maria de Montserrat és un monestir benedictí situat a la muntanya de Montserrat, al terme municipal de Monistrol de Montserrat (Bages), a una alçària de 720 m sobre el nivell del mar. És un símbol per a Catalunya i s'ha convertit en un punt de pelegrinatge per a creients i de visita obligada per als turistes. L'actual abat és Josep Maria Soler i Canals.

El complex monàstic, juntament amb les dependències i els serveis annexos, conforma un petit nucli de població que, segons el cens del 2006, comptava amb 68 habitants.

El monestir està dividit per la nau, l’interior, l’exterior, el claustre i el reflectori

NAU:.

EXTERIOR:


CLAUSTRE:



Museu de Montserrat



S’obre a principis de segle XX. 

El creador de la idea del museu és Bonaventura Obac. 

Cinc col·leccions diferents. Peces molt exclusives. 

1- Arqueologia d’Orient: Representats diferents països bíblics. 

2- Pintura antiga: Romànic i gòtic(Edat Mitjana) 

3- Orfebreria: Peces de valor 
4- Pintura moderna: Caravaggio, Greco, 
5- Niagra Sum: La Moreneta 
6- Avantguardes: Ramon Casas 

És una institució museística catalana, existent al monestir de Montserrat, a Monistrol, declarada museu d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya. En tant que part integrant de l'abadia, el museu té l'estatut propi d'una institució eclesiàstica, realitat que no entra en conflicte amb la voluntat del museu de presentar públicament mostres del millor art produït en territori català. 

A més, és l’únic museu del món en el qual les seves col·leccions vénen a través de donacions. I a més quan van comprar uns quadres, un va resultar ser de Caravaggio.(és un dels exponents més destacats de l'escola naturalista).El fa ser únic per la seva varietat de quadres i per els seus diferents estills. 




L'Escolania de Montserrat 


És un cor de nens, que canta a veus blanques, cada dia, dividit en dues etapes; salve i vespres a la Basílica de Montserrat, sovint amb una gran afluència de pelegrins visitants de tot el món. Quan el repertori ho requereix, es complementa amb la Capella de Música de Montserrat, formada per alguns antics escolans i per la Capella de monjos del Monestir. És una de les institucions musicals més prestigioses d'Europa. L'Escolania és la més antiga d'Europa i encara subsisteix des de l'edat mitjana. Creada a redós del monestir benedictí dalt de la muntanya, com tantes altres al servei de les comunitats i de les catedrals, dedicada al culte religiós, després de moltes vicissituds i transformacions encara avui presta servei religiós al Santuari. 

Amb el seu cant, els escolans transmeten un missatge evangelitzador de bellesa que traspassa els límits lingüístics, culturals i fins religiosos. La Salve del migdia s'ha convertit en les darreres dècades en l'acte diari més concorregut del Santuari.

(Oriol)

No hay comentarios:

Publicar un comentario