martes, 10 de mayo de 2016

DIA DE LA MARE

 
 El dia de la mare és una festivitat que es celebra en honor a les mares de tot el món a diferents dates de l’any segons el país.
Les primeres celebracions del dia de la mare es remonten a l ‘Antiga Grècia on Rea la mare de Zeus, Posseidó i Hades era honorada. Els romans anomenaven aquesta festivitat Hilaria i es celebrava el 15 de març al temple de Cibeles, durant tres dies es realitzaven ofrenes. Anys més tard els catòlics van trasformar la festivitat pagana per honrar a la Verge Maria ( mare de Jesús).
Al segle XVII, a Anglaterra es celebrava un fet similar ( relacionat amb la verge Maria) anomenat “ Diumenge de Mares”,  durant aquest dia els nens anaven a misa i tornaven a casa amb regals per les seves mares. A més a més com moltes persones treballaven per altres families no tenien gaire temps per estar a les seves cases, per aquesta raó aquell diumenge se’ls donava el dia lliure per visitar a les seves famílies.
A Estats Units la celebració s’origina el 1870 quan Julia Ward Howe ( poeta, autora de l’Himne de batalla de la República) va suggerir que aquesta data fos dedicada a honrar la pau i va començar a celebrar trobades cada any a la ciutat de Boston. Seguint amb Estats Units, Anne Jarvis  al 1905 va començar a escriure a advocats, metges, polítics i altres personalitats perquè li donéssin suport amb el seu projecte, que consistia en celebrar el Dia de la Mare en l’aniversari de la mort de la seva mare el segon diumenge de maig. 5 anys més tard el 1910 en molts estats ja es celebrava i finalment el 1914 el Congrés del Estats Units  va aprovar el Dia de la mare i la va declarar com a festa nacional. Anys més tard la festa va perdre el sentit emocional i es va convertir en una festa comercial, per aquesta raó Anne Jarvis va denunciar-ho i va demanar que la festa s’eliminés del calendari però no  ho va aconseguir.
Al dia dels disturbis hi havia un grup de mares juntament amb Anne Jarvis que venien clavells blancs, per aquesta raó els clavells blancs es relacionen amb el dia de la mare.
 
 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario