lunes, 11 de enero de 2016

MOR DAVID BOWIE

El cantant britànic David Bowie ha mort aquest dilluns als 69 anys. Així ho confirma la seva pàgina web oficial, que explica que Bowie ha mort després d'una lluita de 18 mesos contra un càncer.


Des de fa anys que corrien rumors sobre la salut d'aquesta llegenda del rock, que va fer el seu últim concert –un recital benèfic– a Nova York el 2006. La seva última gira va ser 'A reality tour', sorgida del disc 'Reality', publicat el 2003. El seu nou disc es va fer esperar fins al 2013, 'The next day', i l'any següent va publicar 'Nothing has changed'. Ara acabava de treure el seu últim àlbum(blackstar), i tenia en escena a Broadway l'obra 'Lazarus'. Va actuar a Catalunya en tres ocasions: el juliol de 1987 al miniestadi del Barça dins la gira 'Glass Spider', el setembre de 1990 a l'Estadi Olímpic, durant la gira 'Sound & Vision' i també va ser un dels caps de cartell de la primera edició del Doctor Music Festival, el 12 de juliol del 1996 a Escalarre. 
David Bowie –el seu nom real era David Robert Jones– ha sigut un dels músics més influents del seu temps, amb una carrera que es va caracteritzar per la reinvenció constant, camaleònica, que desafiava qualsevol etiqueta, però que també va estar marcada per la mort el 1985 del seu germà, Terry, que patia esquizofrènia i que l'havia introduït en el món de la música rock amb la seva col·lecció de vinils.
El cantant va saltar a la fama el 1972 amb 'The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from Mars", que inclou la mítica 'Starman', tot i que al seu disc de debut, titulat 'The world of David Bowie' (1969), ja hi ha un dels seus temes més cèlebres, 'Space Oditty', la història de Major Tom, un astronauta abandonat en òrbita al voltant de la Terra que es va convertir en un 'hit' el 1969, coincidint amb l'arribada de l'home a la lluna. Com que no va assolir l'èxit previst, Bowie es va retirar a un monestir budista a Irlanda.
Es calcula que el cantant ha venut uns 140 milions de discos durant la seva carrera.
Algunes cançons de David Bowie:
Heroes: https://www.youtube.com/watch?v=m3SjCzA71eM
Space Oddity: https://www.youtube.com/watch?v=nP6xBFyA_aw
Starman: https://www.youtube.com/watch?v=tRcPA7Fzebw
Let's dance: https://www.youtube.com/watch?v=N4d7Wp9kKjA


No hay comentarios:

Publicar un comentario