martes, 5 de abril de 2016

Sant Jordi

Sant Jordi

 Sant Jordi , va ésser un militar romà d'origen grec convertit al cristianisme i mort com a màrtir per no voler abjurar de la seva fe. És venerat en la majoria de confessions cristianes i en islam, esdevenint un dels sants més populars, especialment durant la Edat mitjana No obstant això, la seva historicitat és discutida i, probablement, és un personatge llegendari.

Sant Jordi va pertenecer a l'exèrcit romà fins que al any 303 l'emperador Dioclecià va ordenar perseguir tots els cristians amb la fi de capturar-los i torturarlos, entre els cristians es trovaba Sant Jordi, va ser capturat i torturar per finalment ser decapitat.

La llegenda de Sant Jordi explica que un dia va arribar a un poble que estava atormentar per un drac que dormia en una cova propera, per mantenir a aquest drac tranquil cada cert temps es feia un sorteig entre tots els habitants del poble i l'escollit seria sacrificat i portat davant del drac, un dia va sortir elegida la filla del rei i tot intentar per tots els medis evadir-se va tindre que fer honor a la seva familia, explica la llegenda que va ser portada davant del drac i quan estava apunt de caure en les seves urpes va arribar el cavaller Sant Jordi, que es va enfrentar al drac i el va vèncer amb la seva espasa. La llegenda diu que de la sang del drac florí un roses, a partir d'aquesta llegenda es tradició el dia de Sant Jordi regalar una rosa i un llibre en honor a aquesta batalla.

El dia 23 d'abril es celebra la festa de Sant Jordi i la festa del llibre, aquesta data va ser escollida degut a que els dos grans autors de literatura Miguel de Cervantes i William Shakespeare van morí en aquesta data, per aquest motiu es comú regalar un llibre en honor al dia del llibre i una rosa en honor a la llegenda de Sant Jordi. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario