martes, 15 de marzo de 2016

SETMANA SANTA I PASQUA

SETMANA SANTA

La Setmana Santa és la conmemoració annual cristiana de la Passió (Via crucis ,camí cap a la creu, vida de Jesús  des que va ser fet presoner fins a la seva crucifixió), la mort i la Resurrecció de Jesucrist.. Comença el Diumenge de Rams (conmemora l’entrada de Jesús a Jerúsalem) i acaba el Diumenge de Resurrecció. En el transcurs de la setmana es produeixen diverses activitats com processons i escenificacions teatrals que recreen els últims moments de la vida de Jesucrist a la Terra (passió, mort i resurrecció). Els dies més importants són: Dijous sant, Divendres sant i Dissabte sant.
PASQUA

La Pasqua, etimològicament prové de la paraula hebrea “pésakh” que significa pas. La Pasqua és la festa central del cristianisme, pel món occidental la Pasqua representa la celebració de l’arribada de la primavera. La Pasqua és un període en el qual els cristians conmemoren la resurrecció de Jesucrist, tres dies després d’haver estat crucificat. Comença el diumenge de Pasqua i s’allarga vuit dies, la Pasqua tanca la Quaresma i marca el retorn de la vida i l’abundància (fi hivern; inici primavera).

L’origen de la Pasqua prové d’una tradició jueva que conmemora la travessa del Mar Roig per part dels israelites quan fugien d’Egipte. L’etimologia de Pasqua prové del hebreu pesakh que significa pas o passatge (que pot refereǹcia al pas de l’esclavitud a la llibertat o d’una terra d’exili a la Terra Promesa)

 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario